КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





«ШКОЛА МОЛОДОГО МЕТОДИСТА» ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ-МЕТОДИСТІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

28 квіт. 2023
28 квітня 2023 року продовжено роботу Школи молодого методиста ЗДО, за програмою відбувся онлайн-вебінар, де розглянуте питання про складання та ведення картотек в ЗДО, методичний конструктор в освітньому процесі.

28 квітня 2023 року продовжено роботу Школи молодого методиста ЗДО, за програмою відбувся онлайн-вебінар, де розглянуте питання про складання та ведення картотек в ЗДО, методичний конструктор в освітньому процесі.           Метою навчання стало питання удосконаленню та оновленню знань і вмінь із теоретико-методологічних, контрольно-аналітичних та інших аспектів професійної діяльності новопризначених вихователів-методистів  ЗДО та допомоги вихователю-методисту під час організації освітнього процесу.
Захід проводила завідувач  науково-методичної лабораторії дошкільної освіти Паламарчук І.В. Методисти мали змогу поглибити свої знання про складання та ведення картотек як виду ділової документації. Розширили розумінні поняття «методичний конструктор» як інструменту планування освітнього процесу, який надає можливість з окремих дидактичних елементів самостійно конструювати загальну картину проживання дня згідно свого особистого бачення, розуміння кожної з навчальних тем, з урахуванням особистих переваг, можливостей дітей реальної групи, наявних ресурсів. Дізналися як визначати смислову координату для висвітлення життєвого простору та життєвого часу дітей при застосуванні принципу блоково-тематичного планування. Значимою  ознакою планування та організації освітнього процесу в ЗДО є свобода вибору власної стратегії  руху до якості освіти та врахування  принципу інтеграції при плануванні роботи з дітьми. 





Новини


24 трав. 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики» для вчителів початкової школи
24 травня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики» для вчителів початкової школи. Спікер заходу Михайлова Л.М., методист НМЛ початкової освіти кафедри дошкільної і початкової освіти розкрила тему «Використання додатку Google Classroom для реалізації змішаного та дистанційного навчання у початковій школі».

23 трав. 2024
ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ З ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІВ-СУПЕРВІЗОРІВ ДЛЯ LEGO-ТРЕНЕРІВ
23 травня відбулася чергова зустріч з професійного розвитку педагогів-супервізорів Одеської області у центрі супервізії і наставництва КЗВО «Одеська академія неперервної освіти» для LEGO-тренерів.

17 трав. 2024
ДИСКУСІЙНИЙПРОСТІР «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: РУХАЄМОСЬ РАЗОМ» ПОЧАТКОВА ШКОЛА
17 травня 2024 року відбулася четверта зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Збагачення лексичного запасу молодших школярів засобами авторського слова».

Всі новини