КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

 





Вебінар «Безперервний професійний розвиток та атестація педагогів закладів дошкільної освіти»

17 трав. 2023
17 травня продовжено серію вебінарів «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості дошкільної освіти» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП.

Вебінар «Безперервний професійний розвиток та атестація педагогів закладів дошкільної освіти»  для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП

17 травня  продовжено  серію вебінарів «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості дошкільної освіти»  для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП.

Захід організовано співробітниками науково-методичної лабораторії дошкільної освіти. У роботі взяли участь 169 працівників закладів дошкільної освіти Одеської області.  

Темою  другої зустрічі стало питання безперервного професійного розвитку та атестації педагогів закладів дошкільної освіти, як одного з критеріїв напряму «Фахова діяльність педагогічних працівників закладу дошкільної освіти». Розглянуто вимогу про постійне підвищення професійного рівня і педагогічної майстерності педагогічних працівників, відповідно до Методичних рекомендацій з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти.

Ірина Паламарчук, завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти,   зосередила увагу присутніх на критеріях підвищення кваліфікації - здобуття нових знань, навичок і компетенцій для вдосконалення свого професійного рівня, кар'єри та розвитку у сфері дошкільної освіти, визначені компоненти, принципи та процедура забезпечення підвищення професійного рівня і педагогічної майстерності педагогічних працівників. Розглянуті основні нормативно-правові документи, що регламентують питання забезпечення безперервного професійного розвитку.  

Спікеркою наголошено на тому що дотримання принципів побудови траєкторії професійного зростання кожного педагога закладу дошкільної освіти дозволяє працівникам оновлювати свої знання та навички відповідно до сучасних змін, нових технологій, методів і тенденцій. Це сприяє підвищенню ефективності роботи та дає змогу стати більш конкурентоспроможними на ринку праці та збільшити свої шанси на кар'єрний ріст.

 В ході заходу надані практичні рекомендації щодо ведення, оформлення та документування атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.