КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Наставницька зустріч «Пілотний експеримент: початкова школа. Постскриптум»

28 жовт. 2021
28 жовтня 2021 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти» у режимі online пройшла наставницька зустріч, модератором якої була завідувач науково-методичної лабораторії початкової освіти Кравець Н.Ю.

28 жовтня 2021 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти» у режимі online пройшла наставницька зустріч, модератором якої була завідувач науково-методичної лабораторії початкової освіти Кравець Н.Ю.

На заході були присутні консультанти центрів професійного розвитку, вчителі початкової школи та вчителі, які впродовж чотирьох років були учасниками пілотного проєкту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти»

Відкрила захід завідувач кафедри дошкільної і початкової освіти Кузнєцова О.В., вітаючи присутніх на зустрічі висловила слова вдячності за відповідальність, професіоналізм і відданість справі вчителям пілотних шкіл.

З метою обміну досвідом з важливих питань концепції Нової української школи, вчителі пілотних шкіл презентували свої напрацювання та акцентували увагу присутніх на значенні проведення ранкової зустрічі, особливостях організації освітнього середовища, розвитку в учнів навичок самооцінювання та взаємооцінювання, важливості впровадження формувального оцінювання, оптимальності у доборі методів і прийомів роботи для здійснення дослідницької діяльності, особливостях проведення інтегрованих курсів «Я досліджую світ», «Українська мова», а також на створенні умов для формування й розвитку предметних і ключових компетентностей засобами ігрових технологій, методики «LEGO. Шість цеглинок», технології розвитку критичного мислення.

Впродовж зустрічі присутні мали можливість бути учасниками парної і групової роботи з метою відпрацювання навичок ефективного спілкування, рефлексії та вміння надавати позитивний зворотний зв’язок. Важливим моментом зустрічі стало розроблення пам’ятки «НУШ : від А до Я -досвід пілотування» та побажання ентузіазму, натхнення й творчої енергії.

На зустрічі панувала атмосфера доброзичливості й відкритості, творчості й партнерської взаємодії.





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини