КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





ДРУГА СЕСІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГІЧНОЇ СТУДІЇ «МАЙСТЕРНІСТЬ ЯК ВИМІР ПРОФЕСІЙНОЇ ЗРІЛОСТІ ПЕДАГОГА»

16 бер. 2023
16 березня відбулась 2 сесія діяльності педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога

Впродовж сесії учасники студії розглядали тему «Розвиток громадянської компетентності молодших школярів та демократичної взаємодії в дитячих спільнотах». Керівник педагогічної студії Наталія Кравець ознайомила студійців з матеріалами ОДГ/ОПЛ, можливостями використання ресурсів для демократичного громадянства та освіти з прав людини у роботі з дитячими спільнотами задля інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

Важливим моментом другої сесії педагогічної студії було залучення учасників до практичних вправ. Навчальна активність «Букет квітів» стала місточком для більш широкого знайомства, ознайомлення з потенціалом  власних індивідуальних сильних сторін особистості, розвитку навичок командної роботи. Під час обговорення вправи у загальному колі визначили її важливість для згуртування дитячої спільноти через розвиток відчуття єдності та цінності різноманіття, бачення можливості адаптації активності у роботу з молодшими школярами.

Спільної думки дійшли студійці, зазначивши, що вправа «Наші права – наш скарб» наочно показує зв'язок прав людини з реальним життям, сприяє згуртуванню дитячої спільноти через розв’язання спільних завдань. Ознайомлення з різними типами вирішення конфліктів під час вправи «Вирішуємо конфлікти у шість кроків», спонукало до обговорення питань: Що допомагає конструктивно розв’язувати конфлікти? Що краще? Хиткий мир чи конструктивно вирішений конфлікт? Які наші суперсили стануть у нагоді і допоможуть конструктивно вирішувати конфліктні ситуації?

Закінчилась чергова сесія педагогічної студії рефлексією студійців щодо отриманої інформації.

 




Новини


19 квіт. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» (педагогічні, науковопедагогічні працівники закладів освіти. Початкова освіта)
19 квітня 2024 року відбулася третя зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Проблемне навчання математики за НМК Світлани Скворцової і Оксани Онопрієнко: дидактико-методичні аспекти». Основним питанням для обговорення на заході було «Навчальні дослідження з використанням віртуальних лабораторій, зокрема PFET Colorado».

27 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
27 березня відбулась перша сесія педагогічної студії для вчителів початкової школи «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога».

22 бер. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» //«Інтегративний підхід: проєкція на модельні програми та підручники». Початкова школа
22 березня 2024 року відбулася чергова зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Інтеграція в освітньому процесі початкової школи. Плануємо інтегрований день». Основною метою заходу було обговорення принципів планування інтегрованого дня та визначення основних кроків його розроблення.

Всі новини