КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Постійно діючий семінар «Цифрові інструменти для працівників дошкільної освіти»

16 бер. 2023
16 березня розпочав роботу постійно діючий семінар для працівників закладів дошкільної освіти, консультантів ЦПРПП «Цифрові інструменти для працівників дошкільної освіти».

16 березня  розпочав роботу постійно діючий семінар   для працівників закладів дошкільної освіти, консультантів ЦПРПП «Цифрові інструменти для працівників дошкільної освіти».

Захід організовано співробітниками науково-методичної лабораторії дошкільної освіти. Цікавість до заходу виявили 300 працівників закладів дошкільної освіти Одеської області.  

Темою  першої зустрічі стало питання організації дистанційної форми навчання через створення електронного освітнього ресурсу закладу.

Ірина Паламарчук, завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти охарактеризувала поняття цифрової трансформації освітнього процесу, визначила компоненти, принципи та процедуру організації дистанційної роботи в ЗДО.  

Ганна Жолобнюк, директор Великодолинського закладу дошкільної освіти «Теремок», ознайомила присутніх з практичним досвідом використанням  сервісів для організації дистанційного формату освітнього процесу в закладі дошкільної освіти, представила річні напрацювання закладів Великодолинської селищної ради із створення освітнього контенту для освіти дітей передшкільного віку.

Наталя Матушевська, вихователь-методист Великодолинського закладу дошкільної освіти «Теремок», розповіла про виклики, труднощі та перспективи які виникали під час роботи та надала алгоритм та методичні рекомендації щодо створення електронного освітнього ресурсу закладу.

Під час рефлексії було визначено аспекти що сприятимуть забезпеченню якості дошкільної освіти через використання цифрових технологій. 

У результаті участі у заході учасники мали змогу  удосконалити професійну компетентність через оволодіння загальними теоретичними та практичними знаннями з питання використання цифрових технологій в організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти.

МАТЕРІАЛИ  СЕМІНАРУ 16.03.2023  

 





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини