КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

 





"ШКОЛА МОЛОДОГО МЕТОДИСТА" ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ-МЕТОДИСТІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ МЕНШЕ ДВОХ РОКІВ

26 лют. 2021
26 лютого 2021 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти» у режимі online продовжила роботу “Школа молодого методиста ЗДО” для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти, які працюють менше двох років.

Завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти Паламарчук І.В. провела вебінар «Ділова документація вихователя-методиста закладу дошкільної освіти. Нормативно-правове забезпечення дошкільної освіти в Україні».
 Захід  мав на меті сприяти удосконаленню та оновленню знань і вмінь із теоретико-методологічних, правових, управлінських та інших аспектів професійної діяльності новопризначених вихователів-методистів  ЗДО.
Учасники ознайомлені зі змінами у нормативно-правовій базі дошкільної освіти, а саме: оновленому Державному стандарті дошкільної освіти (Базовому компоненті) та Положенні про заклад дошкільної освіти.
Під час роботи слухачі удосконалили вміння застосовувати стандарти дошкільної освіти для розв’язання завдань освітнього процесу в роботі з дітьми дошкільного віку. В ході вебінару методисти ЗДО звернули увагу на важливість для менджера закладу освіти здатності дотримуватись норм права в професійній діяльності, вміння орієнтуватись у нормативно-правовому забезпеченні розвитку сучасної освіти. В результаті було сформульовано низку пропозицій до переліку компетентностей в ОПП «Освітній менеджмент у педагогічних системах», запровадженої в Одеській академії неперевної освіти.