КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





«МЕТОДИЧНА КАВ’ЯРНЯ «ПАРТНЕРСТВО&ТВОРЧІСТЬ» ДЛЯ УЧАСНИКІВ РЕГІОНАЛЬНОГО НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО ПРОЄКТУ «ДО-НУШ»»

25 лют. 2021
25 лютого 2021 року в онлайн-режимі розпочала роботу методична кав’ярня «Партнерство&Творчість». Новий формат педагогічної майстерні було проведено на базі кафедри дошкільної і початкової освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти». До роботи заходу були запрошені педагоги - учасники регіонального науково-методичного проєкту «ДО-НУШ».

У заході брали участь 19 педагогічних працівників: координатори проєкту від закладів освіти області.

Кузнецова О.В., завідувач кафедри дошкільної і початкової освіти, привітала учасників заходу, наголосила на актуальності та важливості розробки такого проєкту на сучасному етапі та зазначила, що саме завдяки співпраці науково-методичної установи з педагогами-практиками можливо втілити в роботу закладів дошкільної освіти найкращі практики та напрацювання НУШ.

Кравець Н.Ю., завідувач  науково-методичної лабораторії початкової освіти, активізувала учасників та налаштувала їх на подальшу роботу за допомогою активних методів взаємодії, які застосовуються у Новій українській школі.

Паламарчук І.В., завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти, окреслила основні шляхи забезпечення цілісного розвитку особистості дитини на різних рівнях освіти.

Проєкт «ДО-НУШ» орієнтований на імплементацію у освітній процес закладів дошкільної освіти концептуальних засад, підходів і практик Нової української школи, створення відповідного предметно-розвивального середовища, що в сукупності забезпечують психологічний комфорт і сприяють підвищенню рівня готовності дитини до школи, легкій адаптації та успішному навчанню у школі.

У ході роботи були окреслені основні задачі, зміст та  система роботи над проєктом. Пошук проблемних питань було реалізовано за допомогою методу стратегічного планування «SWOT-аналіз», який дає можливість виявити фактори впливу у розрізі чотирьох категорій: позитивні та негативні сторони, ризики, можливості.

 

 

 

 

 





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини