КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Настаставницька зустріч для вчителів пілотних шкіл

29 жовт. 2019
29 жовтня 2019 року на базі Одеської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 відбулася наставницька зустріч учителів пілотних шкіл всеукраїнського та регіонального рівнів.

18 учителів початкової школи стали учасниками тренінгу, який пройшов у форматі навчання в "Академії дизайну", який проводила тренер The LEGO Foundation Черевична Олена. Ключовим моментом тренінгу було становлення педагога-дизайнера, який прагне відійти від педагогіки шаблонування та однієї правильної відповіді і готовий взяти у своїй професійній діяльності за основу підхід "навчання через гру".
Кожен учасник тренінгу мав можливість проявити себе як дизайнер думки, мислення, ідеї, дії тощо. Учасники Академії проходили навчання на 5 курсах: "Дизайнери ранкових зустрічей", "Дизайнери взаємодії з батьками", "Дизайнери освітнього простору", "Дизайнери професійного спілкування", "Дизайнери мислення". Після кожного курсу вчителі успішно здавали залік і в кінці отримали дипломи педагогів-дизайнерів. Навчання було змістовним, цікавим і сприяло професійному розвитку педагогів щодо впровадження ігрових методів навчання та усвідомлення діяльнісного навчання як способу мислення і взаємодії зі світом. Здобутий досвід дозволив осмислити нові грані професійної діяльності сучасного вчителя та усвідомити необхідність розвитку відповідних компетентностей ще на етапі підготовки майбутніх вчителів.
 




Новини


20 серп. 2024
«Освітній процес в умовах кризи: баланс безпеки та якості» об’єдналася спільнота вчителів початкової школи
20 серпня в межах обласної (Не)конференції «Мистецтво навчати(ся) жити» за загальною й важливою темою «Освітній процес в умовах кризи: баланс безпеки та якості» об’єдналася спільнота вчителів початкової школи.

14 черв. 2024
ЛІТНЯ ШКОЛА "НУШ 2024/2025: МАРШРУТИ ЗМІН"
З 12 по 14 червня для вчителів початкової школи, які в 2024/2025 навчальному році будуть працювати в 1 класі, працювала літня школа «НУШ 2024/2025: маршрути змін». Метою діяльності літньої школи було сприяння саморозвитку та самовдосконалення вчителів у здатності до здійснення ефективної професійної діяльності й удосконалення педагогічної майстерності.

24 трав. 2024
Практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики» для вчителів початкової школи
24 травня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Ресурси, стратегії, практики» для вчителів початкової школи. Спікер заходу Михайлова Л.М., методист НМЛ початкової освіти кафедри дошкільної і початкової освіти розкрила тему «Використання додатку Google Classroom для реалізації змішаного та дистанційного навчання у початковій школі».

Всі новини