КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» //«Інтегративний підхід: проєкція на модельні програми та підручники». Початкова школа

16 лют. 2024
16 лютого 2024 року науково-методична лабораторія початкової освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» вперше долучилася до дискусійного простору, метою якого є об’єднання вчителів для спільнодії в обговоренні важливого та хвилюючого питання «Інтегративний підхід: проєкція на модельні програми та підручники».

У заході брали участь понад 90 педагогів початкової школи Одещини та Миколаївщини.

«Дискусійний простір – мобільна платформа супроводу вчителя НУШ», одним із основних завдань якої є обговорення та аналіз наукових підходів/методик/ініціатив для професійного зростання педагогів та підготовки до викликів, що виникають в процесі реформування.

Впродовж заходу з творчими колегами працювала Цимбалару Анжеліка Дмитрівна, доктор педагогічних наук, науковий керівник освітнього проєкту «Світ чекає крилатих».

Цікавої була тема «Початкова школа як старт життєвого успіху», в межах якої розглядалися питання запровадження в освітній процес початкової школи педагогічних інновацій, визначалися особливості реалізації інтегрованого підходу.

Учасники дискусійного простору мали можливість обговорити й подискутувати на рахунок переваг інтегрованих занять порівняно з традиційними уроками, який рівень інтеграції є ефективнішим у початковій школі - окреме заняття, інтегрований день чи інтегрований тиждень та яким має бути сучасне навчально-методичне забезпечення вчителя для ефективної реалізації інтегрованого підходу.

Завершилася зустріч загальною рефлексією, до якої запропонувала долучитися модератор дискусійного простору Наталія Кравець, завідувач науково-методичної лабораторії початкової освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

До наступних зустрічей у колі однодумців!

Все буде Україна!





Новини


19 квіт. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» (педагогічні, науковопедагогічні працівники закладів освіти. Початкова освіта)
19 квітня 2024 року відбулася третя зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Проблемне навчання математики за НМК Світлани Скворцової і Оксани Онопрієнко: дидактико-методичні аспекти». Основним питанням для обговорення на заході було «Навчальні дослідження з використанням віртуальних лабораторій, зокрема PFET Colorado».

27 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
27 березня відбулась перша сесія педагогічної студії для вчителів початкової школи «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога».

22 бер. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» //«Інтегративний підхід: проєкція на модельні програми та підручники». Початкова школа
22 березня 2024 року відбулася чергова зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Інтеграція в освітньому процесі початкової школи. Плануємо інтегрований день». Основною метою заходу було обговорення принципів планування інтегрованого дня та визначення основних кроків його розроблення.

Всі новини