КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

 





Майстер-клас «Створення дидактичних матеріалів за допомогою веб-ресурсів Powtoon та Canva»

21 бер. 2023
21 березня було проведено майстер-клас для педагогічних працівників ЗДО «Створення дидактичних матеріалів за допомогою веб-ресурсів Powtoon та Canva» до якого долучились 185 учасників.

21 березня було проведено майстер-клас для педагогічних працівників  ЗДО «Створення дидактичних матеріалів за допомогою веб-ресурсів Powtoon та Canva» до якого долучились 185 учасників.

Науково-методичною лабораторією дошкільної освіти продовжується робота з удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників через оволодіння цифровими технологіями в організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. Метою майстер-класу було озброєння педагогів навичками створювати візуальні та інтерактивні дидактичні матеріали для покращення якості навчального процесу.

Ірина Паламарчук, завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти, визначила різновиди застосування цифрових інструментів для створення різноманітного візуального контенту.

Вероніка Баранова, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри дошкільної і початкової освіти під час майстер-класу ознайомила учасників з можливостями веб-ресурсів Powtoon та Canva, слухачі навчились використовувати їхні інструменти для створення якісних презентацій, відео та інших матеріалів, які можна використовувати для навчання та розвитку дітей. Учасники також отримали знання  про те, як побудувати дидактичний матеріал з урахуванням основних принципів навчання та вміння адаптувати матеріали до потреб та можливостей своїх вихованців.