КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





ТРЕНІНГ «РОЗВИТОК НАВИЧОК МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМУНІКАЦІЇ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ»

26 лист. 2021
26 листопада на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської об-ласної ради» у режимі online було проведено тренінг «Розвиток навичок міжкультурної комунікації дітей дошкільного віку»

В заході взяли участь Кузнєцова О. В.,  завідувачка кафедри дошкільної і початкової освіти, та Трофименко О. А., старший викладач кафедри дошкільної і початкової освіти.   На тренінгу були присутні 158 педагогічних працівників: вихователі, вихователі-методисти, керівники музичні, директори закладів дошкільної освіти.

Захід було організовано з метою систематизації та розширення знань педагогів щодо  організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти в умовах бі- та полілінгвального середовища; підвищення рівня міжкультурної компетентності відповідно до змісту наскрізного інтегрованого курсу «Культура добросусідства».

У тренінговій формі педагоги ЗДО опрацювали вправи з розвитку соціально-комунікативних навичок дітей та розширили уявлення про соціальну інклюзію.

В ході тренінгу учасники ознайомилися з поняттями «міжкультурна комунікація», «білінгвізм», «полілінгвізм», активно обговорювали окремі питання становлення особистості в полікультурному середовищі. Увага педагогів акцентувалась на сучасних методах розвитку комунікативних навичок дошкільнят, на використанні ігор, спрямованих на попередження конфліктів, подолання бар’єрів у спілкуванні, розвиток комунікативних навичок. Трофименко О. А. презентувала програму  з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Регіон» курсу «Культура добросусідства».

Учасники тренінгу висловили подяку за проведений захід та зазначили важливість розвитку міжкультурної компетентності дітей в умовах сучасного світу. 

 

 





Новини


19 квіт. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» (педагогічні, науковопедагогічні працівники закладів освіти. Початкова освіта)
19 квітня 2024 року відбулася третя зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Проблемне навчання математики за НМК Світлани Скворцової і Оксани Онопрієнко: дидактико-методичні аспекти». Основним питанням для обговорення на заході було «Навчальні дослідження з використанням віртуальних лабораторій, зокрема PFET Colorado».

27 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
27 березня відбулась перша сесія педагогічної студії для вчителів початкової школи «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога».

22 бер. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» //«Інтегративний підхід: проєкція на модельні програми та підручники». Початкова школа
22 березня 2024 року відбулася чергова зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Інтеграція в освітньому процесі початкової школи. Плануємо інтегрований день». Основною метою заходу було обговорення принципів планування інтегрованого дня та визначення основних кроків його розроблення.

Всі новини