КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

 





Семінар "Лідерство і менеджмент змін у шкільній реформі"

16 жовт. 2018
16 жовтня відбувся семінар "Лідерство і менеджмент змін у шкільній реформі", організований Міністерством освіти і науки України, ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти" спільно з Австрійським координаційним центром у сфері освіти, науки і культури "Культурконтакт".

16 жовтня відбувся семінар "Лідерство і менеджмент змін у шкільній реформі",  організований Міністерством освіти і науки  України,  ДНУ "Інститут модернізації  змісту освіти" спільно з Австрійським координаційним центром у сфері освіти, науки і культури "Культурконтакт".
Дружня команда співробітників Одеської академії неперервної освіти, директорів і вчителів пілотних шкіл взяла участь в обговоренні актуальних проблем управління школою, організації освітнього процесу в початковій школі в умовах освітніх реформ. Вчителі, які беруть участь у Всеукраїнському експерименті з апробації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти, опрацювали питання планування освітнього процесу та ведення шкільної документації, запровадження системи формувального оцінювання у початковій школі, конструювання інтегрованого заняття на основі модельної навчальної програми тощо. Також відбулося і знайомство з досвідом роботи початкової школи в Фінляндії, що був презентований учасниками проекту "Фінська підтримка реформ української школи". Семінар надав можливість поглибити розуміння конкретних шляхів подальшого впровадження новітніх освітніх практик в межах  Всеукраїнського експерименту, стати більш впевненими та натхненими.