КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Сесія з професійного розвитку супервізорів (педагоги-супервізори для вчителів початкових класів)

13 жовт. 2021
13 жовтня на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» у режимі online пройшло підсумкове засідання сесії з професійного розвитку супервізорів (педагоги-супервізори для вчителів початкових класів).

У заході брали участь педагоги – тренери, методисти центрів професійного розвитку, вчителі початкової школи, які проходили навчання впродовж двох років  під час тренінгу та ряду сесій з професійного розвитку.

Завідувачка науково-методичної лабораторії початкової освіти Кравець Н.Ю. акцентувала увагу присутніх на організації і проведенні супервізії, зазначивши її особливості та відмінності від консультації та процесу наставництва.

Під час практикуму завідувачка кафедри дошкільної і початкової освіти Кузнєцова О.В. запропонувала присутнім розглянути поняття ідентичності, що припускає усвідомлену увагу до питання «Хто Я?», та визначити головне в своїй роботі з позиції кожної визначеної ідентичності.  З метою осмислення педагогами своєї професійної ідентичності як однієї з важливих опор в житті було запропоновано обговорити  у парах та презентувати своє бачення на загальному колі. Підсумком обговорення стало усвідомлення педагогами зародження молодої ідентичності в своїй професійній діяльності, а саме супервізора.

Також важливим моментом зустрічі була робота над з’ясуванням поняття «ментальна модель». Так, педагоги, працюючи в парах, мали можливість поміркувати та обговорити свої ментальні моделі й умови, які сприяли формуванню кожної з них, а у загальному колі подискутувати про важливість розуміння ментальних моделей інших як одного із основних умінь в роботі супервізора.

Завершилася сесія зворотним зв’язком учасників, під час якого були висловлені позитивні враження від участі у сесіях професійного розвитку та відмічений значний вплив цього навчання на професійний розвиток в умовах нових вимог до професійних компетентностей педагогів та освітніх управлінців.

 

 

 





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини