КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Навчання через гру в освітньому просторі України: досвід, виклики, ідеї та рішення»

18 бер. 2021
18-19 березня 2021 р. Одеська академія неперервної освіти стала співорганізатором Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Навчання через гру в освітньому просторі України: досвід, виклики, ідеї та рішення», яка проведена за ініціативи Комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради.

18-19 березня 2021 р. Одеська академія неперервної освіти стала співорганізатором Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Навчання через гру в освітньому просторі України: досвід, виклики, ідеї та рішення», яка проведена за ініціативиКомунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради.

Мета конференції полягала в об'єднанні зусиль учених та практиків різних регіонів України щодо осмислення досвіду, викликів, ідей і рішень з фасилітації гри та впровадження підходу «навчання через гру» в умовах сучасних освітніх трансформацій.

Конференція проводилася у дружній співпраці Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з The LEGO Foundation (Королівство Данія) та вітчизняними партнерами - Вінницькою академією безперервної освіти та Одеською академією неперервної освіти Одеської обласної ради.

У роботі Конференції взяли участь понад 1200 науковців, викладачів, фахівців центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівників закладів освіти, методистів, вчителів та вихователів закладів дошкільної освіти з усіх регіонів України.

Учасниками Конференції було презентовано понад 100 друкованих наукових матеріалів та більше 20 доповідей у форматі відео виступів та електронних презентацій. Розгляд актуальних питань сучасної освіти здійснювався за 6 тематичними напрямами, а саме: навчання через гру у вимірах сучасної науки про людину та освіту; підхід «навчання через гру» у дошкільній освіті України: наскрізність та цілісність; діяльнісний підхід у Новій українській початковій школі: розставляємо акценти; розвиток професійної компетентності педагога як провідника трансформаційних змін в освіті: вітчизняний та зарубіжний досвід; ігрові та діяльнісні методи навчання у базовій середній школі: новітні рішення; навчання через гру у неперервній педагогічній освіті: український контекст.

У перший день роботи Конференції за модерацією команди The LEGO Foundation (Королівство Данія) були проведені 2 діалог-сесії за темами: «Підхід «навчання через гру» у дошкільній, початковій та базовій середній освіті України: наскрізність та цілісність» та «Підготовка вчителів до впровадження підходу «навчання через гру» у вищій та післядипломній освіті: екосистемний погляд». Активну участь в організації та проведені цих онлайн-заходів взяли фахівці Вінницької академії безперервної освіти, Одеської академії неперервної освіти Одеської обласної ради та Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а також педагоги пілотних і проєктних закладів освіти різних регіонів України.

Протягом другого дня роботи Конференції понад 180 її учасників змогли удосконалити свою професійну майстерність щодо реалізації діяльнісного підходу в освіті на проведених співробітниками наукових лабораторій Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти практичних онлайн-заходах, а саме:

вебінарі-практикумі «Розвиток дитини у діяльнісному вимірі»;

майстер-класі «Розвиток наскрізних умінь молодших школярів засобами ігрових методів навчання»;

вебінарі-практикумі «Світ навколо нас або діяльнісний підхід у дослідженні природних явищ».

Результатом роботи Конференції стали: креативні ідеї, наукові дискусії, практичні педагогічні знахідки та позитивний настрій учасників.

 

Усі матеріали Конференції розміщено на сайті: http://surl.li/ktaz





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини