КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Семінар за темою «Застосування штучного інтелекту в дошкільній освіті»

14 груд. 2023
14 грудня продовжено роботу постійно діючого семінару для працівників закладів дошкільної освіти, консультантів ЦПРПП «Цифрові інструменти для працівників дошкільної освіти». П’ята зустріч відбулася за темою «Застосування штучного інтелекту в дошкільній освіті».

14 грудня  продовжено роботу постійно діючого семінару для працівників закладів дошкільної освіти, консультантів ЦПРПП «Цифрові інструменти для працівників дошкільної освіти».  П’ята  зустріч відбулася за темою «Застосування штучного інтелекту в дошкільній освіті».

Захід організовано фахівцями науково-методичної лабораторії дошкільної освіти. Семінар зібрав 96 педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Одеської області, висвітлюючи актуальні питання щодо використання штучного інтелекту в розвитку вихованців.

 Захід був спрямований на підвищення інформаційно-цифрової компетентності педагогів закладів дошкільної освіти та впровадження сучасних технологій в освітній процес. Основною метою семінару було ознайомлення учасників з теоретичними аспектами та практичними можливостями застосування методів та інструментів штучного інтелекту в дошкільній освіті.

Цифрова трансформація сучасного життя вносить свої корективи в інформаційне забезпечення закладів дошкільної освіти та вимагає зміни освітньої парадигми. Цей процес передбачає побудову нової освітньої траєкторії та супроводжується істотними змінами у педагогічній практиці, що пов’язано з внесенням коректив у зміст та технології освітньої діяльності дошкільників, пошук нових і трансформацію вже існуючих методів, форм та засобів навчання дітей нової генерації.

Ірина Паламарчук, завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти, ознайомила присутніх з особливостями практичного застосування методів та інструментів штучного інтелекту в закладах дошкільної освіти. Учасники мали можливість дізнатися про освітні аспекти та переваги використання чатбота GPT як універсального помічника вихователя ЗДО в педагогічній роботі. Вивчили особливості та практичні приклади використання штучного інтелекту у дошкільних закладах. Заключна частина семінару відзначилася активним обговоренням ключових аспектів та підведенням підсумків, які вказали на успішне досягнення мети заходу.

Семінар «Застосування штучного інтелекту в дошкільній освіті» став кроком до інноваційного розвитку дошкільної освіти та сприяв розширенню горизонтів цифрової педагогіки серед педагогічних працівників ЗДО.

 





Новини


19 квіт. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» (педагогічні, науковопедагогічні працівники закладів освіти. Початкова освіта)
19 квітня 2024 року відбулася третя зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Проблемне навчання математики за НМК Світлани Скворцової і Оксани Онопрієнко: дидактико-методичні аспекти». Основним питанням для обговорення на заході було «Навчальні дослідження з використанням віртуальних лабораторій, зокрема PFET Colorado».

27 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
27 березня відбулась перша сесія педагогічної студії для вчителів початкової школи «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога».

22 бер. 2024
Дискусійний простір «Нова українська школа: рухаємось разом» //«Інтегративний підхід: проєкція на модельні програми та підручники». Початкова школа
22 березня 2024 року відбулася чергова зустріч вчителів початкової школи на дискусійному просторі за темою: «Інтеграція в освітньому процесі початкової школи. Плануємо інтегрований день». Основною метою заходу було обговорення принципів планування інтегрованого дня та визначення основних кроків його розроблення.

Всі новини