КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

 





Серія вебінарів для працівників дошкільної освіти. Тема «Виклики та можливості цифрової трансформації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти під час війни та у післявоєнний час»

9 черв. 2022
09 червня 2022 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» в онлайн режимі проведено заключний п’ятий вебінар за темою «Виклики та можливості цифрової трансформації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти під час війни та у післявоєнний час» серії вебінарів «Актуальні виклики для вихователів: робота з дітьми в умовах воєнного стану», в рамках роботи нетворкінг-клубу «Будуємо якісну дошкільну освіту».

09 червня 2022 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» в онлайн режимі проведено заключний п’ятий вебінар за темою «Виклики та можливості цифрової трансформації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти під час війни та у  післявоєнний час» серії вебінарів «Актуальні виклики для вихователів: робота з дітьми в умовах воєнного стану», в рамках роботи   нетворкінг-клубу «Будуємо якісну дошкільну освіту».

Паламарчук І.В., завідувач лабораторії дошкільної освіти окреслила основні питання процесу цифровізації дошкільної освіти. Висвітлила нові освітні траєкторії для вихователів ЗДО. Надала учасникам рекомендації щодо оволодіння основами цифрової грамотності, впровадження та поширення цифрової освіти, створення, адаптувати та використання технологічних інновацій.

Під час зустрічі учасники мали змогу практично ознайомитися з платформами для підтримки професійних контактів:   Google Meet, Zoom, BigBlueButton, Microsoft Teams; створенням власних блогів; роботою з віртуальними дошками: Jamboard, Padlet, Whiteboard;  навчальними ресурсами: Learning.ua, LearningApps.org, numo.mon.gov.ua; сервісами для створення освітнього контенту Canva, PowToon.