КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ НЕТВОРКІНГ-КЛУБУ «НУШ В ДІЇ»

28 квіт. 2022
28 березня на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти» відбулося чергове засідання нетворкінг-клубу «НУШ в дії» для фасилітаторів педагогічних студій. Метою нетворкінгу стало об'єднання зусиль методистів ЦПР, вчителів початкової школи щодо осмислення викликів, які постали перед освітянською спільнотою сьогодні.

Вчителі початкової школи, як ніколи потребують моральної та психологічної підтримки, методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу в дистанційному режимі, а також поповнення своєї дидактичної шафи методами і прийомами, вправами, які не тільки будуть сприяти отриманню знань, а й усвідомлення та проявлення учнями основних людських якостей – доброти, співчуття, справедливості, вміння слухати, мріяти, так як, саме ці якості необхідні для того, щоб перезавантажитись в складних життєвих умовах.
Присутнім фасилітаторам було запропоновано вправи «Безпечне місце», «Зовнішні і внутрішні ресурси», «Карта підтримки» з метою заспокоєння та надання підтримки, а також відчуття того, що вчитель покликаний не тільки навчати, а й бути лідером, який надихає, дивує, окрилює і є найкращим зразком для своїх учнів.
Підводячи підсумок засідання, прийшли до одностайної думки, що ми маємо знайти нові можливості перебудуватися і працювати вже в нових умовах, в новій реальності, адже ми маємо бути кращими вчителями для своїх учнів!





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини