КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ І ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ





Вебінар для працівників дошкільної освіти «Ефективні практики НУШ для дошкільної освіти: у фокусі — професійна підтримка»

17 бер. 2022
17 березня 2022 року працівниками кафедри дошкільної та початкової освіти організовано вебінар "Ефективні практики НУШ для дошкільної освіти: у фокусі — професійна підтримка".

Учасниками стали 78 педагогів закладів дошкільної освіти. Кузнєцова О.В., завідувач кафедри, зосередила увагу присутніх на важливості професійної підтримки в умовах військового часу, необхідності опановувати нові способи діяльності, які дозволяють створювати психологічно безпечне освітнє середовище і реалізовувати сучасні підходи в освіті, висвітлені в концепції Нової української школи.

Трофименко О.А., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, ознайомила з ознаками стресового стану дитини дошкільного віку та з рекомендаціями щодо психосоціальної адаптації дітей з внутрішньо переміщених сімей. Надано загальні поради щодо формування готовності педагогічних працівників до роботи в екстремальних умовах.

Паламарчук І.В., завідувач науково-методичної лабораторії дошкільної освіти, презентувала парціальну програму та методичний посібник до неї "Вчимося жити разом", мета якої – навчити дітей, які найбільше постраждали внаслідок воєнного конфлікту в Україні, життєвих навичок, необхідних для мирного життя у приймаючих та домашніх спільнотах. Педагоги відмічали актуальність програми та необхідність її впровадження по всій Україні.

Кравець Н.Ю., завідувач науково-методичної лабораторії початкової освіти, познайомила з деякими ефективними інструментами організації освітнього процесу в Новій українській школі, що спрямовані на розвиток рефлексивних умінь у дітей та педагогів.

 





Новини


21 бер. 2024
Педагогічна студія «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога»
21 березня 2024 відбулося перше засідання педагогічної студії «Майстерність як вимір професійної зрілості педагога» для керівників, вихователів-методистів ЗДО, консультантів ЦПРПП за темою «Розвивальне освітнє середовище закладу дошкільної освіти».

6 бер. 2024
Практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі
06 березня 2024 року на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся практичний інтенсив «Педагогічна підтримка для дітей з РАС: наступність дошкільної і початкової освіти в рамках міжнародного проєкту гранту Erasmus+ «Ready4Sсhool: Готовність до навчання у школі дошкільників за програмою ABA»». Учасниками заходу стали 80 вихователів, вихователів-методистів, керівників закладів дошкільної освіти, спеціалісти відділів освіти, представники центрів підвищення професійного розвитку педагогічних працівників.

27 лют. 2024
Практичний інтенсив "Робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей"
27 лютого 2024 року пройшов практичний інтенсив для педагогів закладів дошкільної освіти. Темою зустрічі стала робота з дітьми з особливими освітніми потребами та використання ігрових практик підтримки благополуччя дітей.

Всі новини